Lezing Haptonomie Perron

Met haptonomie worden goede resultaten behaald.  Mieke Havik is haptotherapeut en zij vertelt binnenkort hierover in ’t Perron te Heeze.

Haptotherapie is vooral bedoeld voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en die slecht contact met hun lichaam hebben. Daardoor voelen zij hun grenzen niet goed, raken ze overbelast en kunnen ze allerlei klachten krijgen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over chronische pijn, relationele problemen, stress en burn-out, traumatische ervaringen, hyperventilatie en depressies.

Bij de individuele therapie ligt de nadruk vooral op het herkennen en erkennen van de gevoelssignalen die het lichaam geeft. De behandeling is meestal een combinatie van praten, aanraken en speciale oefeningen. Als de juiste gevoelssignalen in de basis weer aanwezig zijn, kan dit in praktijk worden gebracht bij de groepstrainingen.

Groepstrainingen zijn een afwisseling van samen inspannen, ontspannen en napraten. Een deelnemer zegt hierover: ‘De groepstrainingen zijn voor mij een prima plek om te oefenen met wat ik bij de individuele therapie heb ‘geleerd’. Ik merk nu dat ik tijdens de trainingen los kom van mijn werkplek. Het geeft mij een prima balans tussen inspannen en ontspannen samen met anderen. Ik werk hier aan mijn eigenwaarde!’

De lezing door Mieke Havik vindt op donderdag 17 december plaats in Dorpshuis ’t Perron, aan de Schoolstraat te Heeze. De aanvang is 20.15 uur en de toegang is gratis.

19 juni in plaats van de normale 18 juni!

Let op: De gewone donderdagochtend 18 juni wordt verplaatst naar 19 juni.

Vanwege een nascholing kan ik niet op donderdag en is op de vrijdag 19 juni om 09:00 uur het vertrek van beweeg-en ontspan training. Vanaf 08:45 is er koffie en thee. Beide groepen starten tegelijk.

Mieke Havik.

Dauwtrappen.

Op Hemelvaartsdag is iedereen die in de praktijk komt van 05:45 uur tot ongeveer 08:30 uur welkom om middels de beweeg/ontspan formule mee te doen. In alle vroegte een stukje wandelen/bewegen over de heide. Je moet natuurlijk fit genoeg zijn om een uur achter elkaar te lopen. Handdoek en eventueel een matje mee voor de ontspanningsoefening. En de kleding keuze is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

IMG_5271

Verbouwing na waterlek

Na een aantal maanden in de rommel, is de praktijk weer helemaal op orde.

Nieuw boek: Haptotherapie bij burn-out

Het boek ‘Haptotherapie bij burn-out’ is eind november 2012 onder grote belangstelling gepresenteerd.Geschreven door: Marli Lindeboom, Ineke van Rijsselberg, Catholijn te Wechel, Jos Zandvliet en… Mieke Havik. De prijs voor het boek is € 19,50. Het boek (ISBN 9789081981002) is te bestellen via info@haptotherapeuten-vvh.nl.